Ackas finurliga funderingar

Direktlänk till inlägg 14 juli 2010

Beatrix Potter och jag...

Av Annika - 14 juli 2010 11:03

Vissa av oss har en outgrundlig förmåga att se saker och ting.

Beatrix Potter levde gott  på sina böcker om söta små djur.

Hon såg dem i allt, de levde nästan ett eget liv.

Hennes små söta djur alltså.


Själv har jag tydligen den förmåga också.

Fast inte blev det lika charmigt, det skall villigt erkännas.

Så här var det.


En dag var jag ute i ett ärende.

Vilken sorts ärende är av underordnad betydelse.

Jag väntade iaf tappert vid en busshållsplats.

En mor kom dit med sin dotter.

Det kunde man med lätthet se, ty det var stöpta i samma form.

Jag associerade genast till Beatrix Potters små möss.

De såg lite närsynta ut, sniffandes med sina små näsor (nosar), båda hade glasögon och liknande kläder.


  


Jag log glatt och tänkte lite småelakt att de var söta som små möss.

Kan för allt i världen inte säga att det var en komplimang.

Iaf inte en särskilt snäll sådan.

(...och själva andemeningen med just komplimanger är ju att de SKALL vara snälla.)


När bussen hade stannat och därefter åkt igen så gick vi bredvid varandra mot parkeringen.

Musmamman gick till fel bil.

Ja inte på riktigt alltså...men i min värld skulle hon sätta sig i en småblommig folkvagn.

Eller något liknande. :-)


Men ingen bubbla fanns i sikte.

Nej hon gled fram till den snyggaste bilen på hela parkeringen.

Musmamman satte sig nämligen i en sprillans ny cab med oerhört fräck färg.

När hon startade så fick motorljudet min lilla Hyundai att vilja krypa under asfalten.

Jag också för den delen.


Ibland får man vad man förtjänar.

Jag fick iaf så jag teg.....

 
ANNONS
 
Lena, Petrus & Märta

Lena, Petrus & Märta

15 juli 2010 09:53

Ha ha ha ha trallala.. ja så kan det bli! ;)
Rolig reflektering på livets små stunder, & härlig fantasi! ;)
Kram & tack för titten inne hos mej! /Lena med flock

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 18 september 2011 13:32


Nämen va f-n. Är jag inte helt sjukt jä-la tråkig som har slutat blogga??? Fast om man läser de två raderna jag åstadkommit ovan och betänker att jag lyckats få in inte mindre än två svordomar så skall man kanske vara glad att jag inte skriver så...

Av Annika - 28 oktober 2010 09:14


Det var en gång en vacker höstlördag. (Läs blåsig som 17.)   Fotbollsmatch stod det på dagens schema, inte för undertecknad men match skulle det iaf bli. Glad i hågen parkerade jag bilen på en utmärkt plats. Det visade sig senare att den inte...

Av Annika - 7 oktober 2010 09:03


Jag säger bara jippie.   Eller lite större bokstäver kan vara på sin plats.     Jippie!!!     Jag har budat in ett virkat överkast på Tradera. Inga problem, det dök upp med Schenkers hjälp och det var fint. Då kan man ana att alla...

Av Annika - 6 oktober 2010 19:19


Att jag inte hänger med i motionsspåret är ingen nyhet. Möjligen första femtio metrarna...men absolut inte längre. ...och definitivt inte utan syrgas.   Men igår hände en sak som jag inte heller hängde med på. Knepigt och fullständigt förvi...

Av Annika - 27 september 2010 10:03

För övrigt tycker jag om hösten. Eller jag dristar mig till att utöka ovanstående mening med två ord till.   För övrigt tycker jag om hösten väldigt mycket.   (Ett ord fick tom bli lite större...bara en sån sak.) ;-)          ...

Presentation


God put me on earth to accomplish a certain number of things.
Right now I´m so far behind that I will never die.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Ackas finurliga funderingar med Blogkeen
Följ Ackas finurliga funderingar med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se