Ackas finurliga funderingar

Direktlänk till inlägg 13 januari 2010

Mums-Mums

Av Annika - 13 januari 2010 14:56

Jag tror jag fortsätter på dagens ämne.

Min far och hans pekfinger med andra ord. :-)


  


Min älskade far trycker inte bara ned pekfingret i tårtor, nej nej...

Han sätter ned både tummar och annat i det mesta.


Åtskilliga gånger har han stått på Ica eller Konsum och tittat på förpackningar av mums-mums.

Sedan brukar han slänga ett öga på kassörskan och därefter fråga med en oskyldig min;

Du...är de färska de här??

Kvinnan (det är oftast en kvinna) hinner ej svara förrän han har tryckt ned en tumme genom plasten och liksom gjort mos av en mums-mums.


-Nää säger han för sig själv, den här var inte så färsk.

Trycker ned ett pekfinger i den brdvid som också förvandlas till oigenkännlighet på 0,2 sekunder.

-Näpp....inte färsk den heller.


Kassörskan har vi det här laget förstått vad människan (min far) gör och ser allmänt förvirrad ut.


-Men den här förpackningen då?? Kan den vara färskare?? (Fadern ler stort.)


Sedan sker samma procedur.

Om och om igen.


Innan det är klart har han tryckt sönder minst två mums-mums i ca 4-5 förpackningar.


Kassörskan har vid det här laget oftast antagit en rödaktig ton i ansiktet och pulsen är hög. 

Det kan man iaf ana.

(Ansiktsfärgen ser man....klart och tydligt.)


-Nej du...säger fadern obesvärat. De var inte så färska idag, jag får vänta till en annan dag.


Här tappar kassörskan talförmågan och vet inte vilken fot hon skall stå på.


Det slutar naturligtvis med att han köper alla förpackningar.

Det gör det alltid.

Vitsen är bara att se reaktionen inte kolla färskheten.Tro mig, jag har ätit många krossade mums-mums i mina dagar.

De smakar lika gott iaf. :-)  

 
ANNONS
 
Veronica

Veronica

13 januari 2010 15:23

Jag brukar få tvångstankar när jag går förbi mums-mums. Jag vill göra exakt som din pappa faktiskt gör.. trycka sönder dom.. ha ha! Vilken känsla. =)
Man kanske ska göra som din pappa.. veckans bus på ica och trycka sönder några paket ;-)

http://www.lortfot.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annika

13 januari 2010 16:04

Veronica
Jag känner igen fenomenet.
Får samma feeling när jag går över en bro med min plånbok i handen.
Vill liksom släng den "överbord".

Sjukt....?
Jag vet. :-)

 
ylle

ylle

13 januari 2010 21:31

Kul farsa Du har! Han får gärna bjuda mig på en mumsmums!
Slänga plånboken överbord när Du går över en bro? Vafalls? Och jag som känner för att styra bilen rakt över broräcket, bara rakt ner sådär, när jag kör över en bro. Aj aj aj.. Måste vara nåt fel på oss?

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annika

14 januari 2010 07:31

ylle
Helt klart är det något fel på oss!! :-)
Men du...hittills så har jag hållit i min plånbok och jag är nästan säker på att du ej styrt ned över broräcket så vi kan nog klara oss ett tag till.
Kanske....

 
Ingen bild

teolinda

25 januari 2010 05:47

Jag känner också det där suget ibland när jag går över en bro...dras neråt liksom typ..."hoppa inte...hoppa inte" säger jag åt mig själv hela tiden... (Det finns ju faktiskt ett högt broräcke, sluta larva dig...)

Nää, aldrig i livet att jag hoppar, man slår ju ihjäl sig...det är väl inge' kul...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annika - 18 september 2011 13:32


Nämen va f-n. Är jag inte helt sjukt jä-la tråkig som har slutat blogga??? Fast om man läser de två raderna jag åstadkommit ovan och betänker att jag lyckats få in inte mindre än två svordomar så skall man kanske vara glad att jag inte skriver så...

Av Annika - 28 oktober 2010 09:14


Det var en gång en vacker höstlördag. (Läs blåsig som 17.)   Fotbollsmatch stod det på dagens schema, inte för undertecknad men match skulle det iaf bli. Glad i hågen parkerade jag bilen på en utmärkt plats. Det visade sig senare att den inte...

Av Annika - 7 oktober 2010 09:03


Jag säger bara jippie.   Eller lite större bokstäver kan vara på sin plats.     Jippie!!!     Jag har budat in ett virkat överkast på Tradera. Inga problem, det dök upp med Schenkers hjälp och det var fint. Då kan man ana att alla...

Av Annika - 6 oktober 2010 19:19


Att jag inte hänger med i motionsspåret är ingen nyhet. Möjligen första femtio metrarna...men absolut inte längre. ...och definitivt inte utan syrgas.   Men igår hände en sak som jag inte heller hängde med på. Knepigt och fullständigt förvi...

Av Annika - 27 september 2010 10:03

För övrigt tycker jag om hösten. Eller jag dristar mig till att utöka ovanstående mening med två ord till.   För övrigt tycker jag om hösten väldigt mycket.   (Ett ord fick tom bli lite större...bara en sån sak.) ;-)          ...

Presentation


God put me on earth to accomplish a certain number of things.
Right now I´m so far behind that I will never die.

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Ackas finurliga funderingar med Blogkeen
Följ Ackas finurliga funderingar med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se